Osmo Pocket Представяне

DJI го е направил отново. Компанията току-що обяви нов продукт, който ще се конкурира с GoPro Hero7.

Получихме ранно освобождаване и можем да ви кажем, че GoPro трябва да се притеснява, защото решава най-големия проблем с техните екшън камери – и това е размазано видео. GoPro е инвестирала милиони долари за цифрово стабилизиране на техните видеоклипове, като изрязва част от рамката. Те наричат ​​последната си итерация HyperSmooth и въпреки фантастичното си име все още понякога имат проблеми със стабилизирането на видеото. Например, той може да има проблеми с определянето на коя част от видеото да фокусира стабилизацията.

За съжаление за GoPro, DJI е взел съвсем различен път. Вместо да разчита на софтуерна стабилизация, компанията реши да пусне най-малката в света ръчна 3-осна стабилизирана камера, която лесно може да се побере в джоба ви. Уместно са я нарекли DJI Osmo Pocket. Това означава, че сензорът автоматично ще се върти, за да се запази стабилен, без значение как ще преместите устройството. Това е чейнджър на играта – и щом го видите, знаете, че това е бъдещето на екшън камери.
Характеристики на Osmo Pocket
• 4K / 60fps
• 12 MP / 1.55 μm пиксел
• 1 / 2.3-инчов сензор
• 80 ° широкоъгълен
• F / 2.0 отвор
• Максимална ISO 3200
• 140 мин.

Водоустойчив дизайн

Първият въпрос за умовете на повечето хора е дали Osmo Pocket е водоустойчив като Hero7. В крайна сметка, това е огромна функция, която ви позволява да се фокусирате върху снимката, вместо да се притеснявате, че малко вода ще унищожи камерата. Тя ви позволява да занесете камерата на места, за които няма да мечтаете за друго.

Голямата новина е, че DJI ще продава водоустойчив калъф, който може да ви осигури плавни подводни снимки и красиви близки планове до 60 метра под повърхността. Hero7 има аксесоар, който може да ви отведе до една и съща дълбочина. Едно нещо, което Hero7 все още има, е, че е водоустойчив до 10 метра без калъф. Не успяхме да тестваме водоустойчивия калъф на DJI, но смятаме, че по-добрата стабилизация е справедлива търговия.

Характеристики на камерата

DJI ефективно е взел камерата от Mavic 2 Pro, направи го още по-добро и го сложи на Osmo Pocket. Osmo Pocket може да записва 4K видео при 60 FPS в сравнение с 30 FPS на Mavic 2 Pro. Полето на видимост е еднакво между камерите на около 80 градуса. Освен това, и двамата се представят добре в условия на слаба светлина, въпреки че Mavic 2 Pro има по-голяма апертура на F / 2.8, което позволява повече светлина.

4K Ultra HD : 3840 x 2160 24/25/30/48/50 / 60p 
FHD : 1920 x 1080 24/25/30/48/50/60

Видео режими

ActiveTrack

ActiveTrack позволява на камерата да следва човек или обект. Много по-добре е да следите лицата, отколкото обектите. Можете дори да го поставите в режим Selfie, за да го следвате като личен запис.

FPV

Режимът за преглед от първо лице следва ориентацията на вилката, за да заснеме вълнуващите екшън кадри с плавни резултати.

Нощно

NightShot е специално проектиран да осветява сцена с ниска осветеност. Той може да запази изстрела стабилен без статив.

3 × 3 Панорама

Камерата може автоматично да изпълнява панорами. Тя ще се върти в матрица, за да ви осигури кристално чиста снимка на заобикалящата ви среда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.